Sigar: Montecristo

I 1935 kjøpte Alonso Menéndez en sigarfabrikk kalt Particulares, som på den tiden laget det populære Particulares merket, så vel som det mindre kjente Byron merket. Rett etter at han overtok fabrikken bestemte han seg for å lansere det nye merket kalt Montecristo.

Navnet på dette merket sies det er inspirert av boken “Greven av Monte Cristo” av Alexandre Dumas. Grunnen til at dette navnet ble valgt var at denne historien var veldig populær da den ble lest for sigarrullerne mens de arbeidet. Året etter oppkjøpet startet Menéndez et nytt firma kalt Menéndez, García y Cía sammen med en partner, og med Montecristo suksessen kjøpte bedriften H. Upmann fabrikken som da hadde problemer, og overførte produksjonen av Montecristo sigarene dit.

 

Det finnes nå to forskjellige typer Montecristo premium sigarer. Originalen er produsert på Kuba av Habanos SA sm er den kubanske statseide tobakksfabrikken. Den andre versjonen av Montecristo er produsert i La Romana, Den Dominikanske Republikk av Altadis SA som er en del av Imperial Tobacco.

 

Montecristo merket har blitt utrolig populært over hele verden, og den dag i dag utgjør Montecristo cirka en fjerdedel av det totale sigarsalget til Habanos SA på verdensbasis, noe som gjør Montecristo til verdens mest populære kubanske sigar.

 

Menéndez og García rømte under den kubanske Revolusjonen og re-etablerte
Merkenavnet sitt på Kanariøyene, men de ble senere tvunget til å avslutte på grunn av tvistemål angående Montecristo varemerket med det kubanske statseide tobakksselskapet. På 70-tallet flyttet de derfor til La Romana i Den Dominikanske Republikk hvor de lanserte produktet for det Amerikanske markedet siden rettighetene til den kubanske staten ikke var anerkjent i USA på grunn av den pågående boikotten. Menéndez, García, y Cía er nå eid av Altadis S.A. som kontrollerer distribusjon og markedsføring i USA.

Etter at Menendez og Garcia forlot Cuba tok José Manuel Gonzalez over som bedriftsleder og revitaliserte merkenavnet ved å utvide med en rekke nye størrelser og sigartyper. Gjennom hele 70- og 80-tallet fortsatte Montecristo merket å bli mere og mer populært blant sigarrøykere, og det ble et av Kuba sine bestselgende sigarmerker.

 

Montecristo No. 4 er nå den bestselgende sigaren på verdensmarkedet. Montecristo produserer nå også tre typer av maskinproduserte sigarilloer som er kalt  Mini, Club, og Purito.