Sigar: Romeo y Julieta

Merkenavnet Romeo y Julieta, som er er det spanske navnet for Shakespeare sin Romeo og Juliett, ble startet av Inocencio Alvarez og Manin Garcia på slutten av 1800 tallet. Sigarmerket vant mange priser på forskjellige utstillinger og konkurranser, noe som kan sees fra gullmedaljene på logoen deres. Merkenavnets suksess økte ytterligere da det ble overtatt av  Jose “Pepin” Rodriguez Fernandez, som var den tidligere sjefen på Cabañas fabrikken i Havana, og bedriften hans som het, Rodríguez, Argüelles y Cia. Rodriguez markedsførte merkenavnet bredt gjennom Europa og amerika på sine reiser på kontinentene. Han markedsførte også merket med å delta i hesteveddeløp med hesten sin som han hadde kalt  Julieta.

Merkenavnet Romeo y Julieta fikk en utrolig etterspørsel blant velstående kunder over hele verden, og mange av disse spurte etter personlig tilpassede bånd på sigarene sine. På det meste produserte Romeo y Julieta rundt 2000 personlig tilpassede sigarer for sine velstående kunder. Winston Churchill var en av de mest berømte kundene hos Romeo y Julieta, og bedriften lanserte derfor etter hvert en sigar kalt The Churchill. Dette er en av deres mest berømte sigarer til den dag i dag.

På grunn av den kommunistiske revolusjonen og den følgende privatiseringen av privat næringsliv på Cuba ble merkenavnet flyttet til La Romana i den Dominikanske Republikk, og det er fortsatt der produksjonen av Romeo y Julieta sigarer for det amerikanske markedet fortsetter nå for tiden av bedriften Altadis SA. De Kubanske myndighetene nasjonaliserte merkenavnet, og produserer og distribuerer fortsatt produktet over hele verden. Romeo y Julieta er et av Kuba sine best selgende globale produkter.