Sigarbyen i nord

Man kan si mye rart om nordmenn og hadde det ikke vært for oljen, vår medfødte evne til å gå raskt på ski og vår tradisjon for å kose oss, er det nok ikke mange som hadde visst om folkeslaget som insisterer å bo på et sted der de fleste ikke skulle tro at noen kunne bo. Du er kanskje ikke oppmerksom på det, men nordmenns kosevaner er noe som fascinerer mennesker ute i det store utlandet. For oss kommer det helt naturlig og det er noe vi alltid har gjort, men ordet kos kan faktisk ikke uten videre oversettes til for eksempel engelsk.

Både den engelske statskanalen BBC og det verdenskjente reisemagasinet Lonely Planet har laget reportasjer om nordmenn og kos i håp om å forklare hva det hele går ut på og hvorfor det er så viktig for oss. Selv tenker vi nok ikke noe videre over at vi koser oss. Vi har alltid gjort det og om det er med god mat, en god flaske vin foran peisen, lørdagsgodteri, gullrekka eller en god sigar, nordmenn er og blir et folk som vet å kose seg.

Nå har det blitt vanskeligere å kose seg med en god sigar de siste årene etter som røykelov og avgifter har gjort sitt beste for å hindre oss i å kose oss, men i enkelte byer har det vokst fram store sigarmiljøer som nekter å gi opp på kosen og heller har tatt den til nye høyder. En slik by er Bodø, hvor ildsjeler har lykkes med å starte opp egen sigarklubb som flere ganger i måneden møtes på et av byens mer vennlige utsteder for å nyte gode sigarer og dele erfaringer.

Hos Dama Di er du alltid velkommen

Utestedet Dama Di i Bodø sentrum har tatt i mot Bodø Sigarklubb med åpne armer og i bakgården er det lagt til rette med både behagelige stoler, sofaer, varmelamper og skydd mot været, som ikke alltid er like vennlig i byen like nord for polarsirkelen. I løpet av bare få måneder har klubbens medlemstall steget til over 60 personer og de har til og med lykkes med å få med seg Gulating Ølutsalg på laget. Butikken som er best kjent for sitt enorme utvalg av spesielle ølsorter, har butikker over hele Norge og i Bodø kan du altså ikke bare plukke opp øl fra hele verden, men også sigarer fra alle verdens hjørner.

Klubben hadde etter bare tre måneder i drift fin-fint besøk fra selveste Plasencia, en av verdens største produsenter av tobakk og sigarer. For alle sigarkjennere er Plasencia-navnet ensbetydende med det aller beste av sigarer. Selskapet har holdt det gående i over 150 år og har i dag plantasjer i Nicaragua, Honduras, Costa Rica og Panama, samt sigarfabrikker i Nicaragua og Honduras. Det storfine besøket, som ga medlemmene mulighet for å smake på en rekke flotte sigarer samtidig som de lærte mer om kunsten av å lage sigarer, ga helt klart mersmak og et nytt besøk er planlagt til neste år. Alle er velkommen til å delta og du kan finne mer informasjon på deres facebooksider.

Andre ting å gjøre i Bodø

Det er ingenting som gleder oss mer enn å se at det spirer og gror i Norges sigarmiljø og så langt ligger Bodø godt an til å kunne kalle seg en av Norges beste sigarbyer. Ikke bare kan du finne utesteder hvor du som sigarrøyker alltid er velkommen, et fenomenalt utvalg av sigarer hos Gulating og et koselig miljø, men du kan kombinere en god sigar med et godt lag poker også. Pokermiljøet i Bodø er et av de mer etablert i Norge og lenge før vi fikk muligheten til å spille poker på casinoer på nett, var pokermiljøet i Bodø godt kjent i hele Norge. Nå som poker er blitt lovlig i Norge, har miljøet blitt enda større og er du ute på reisefot trenger du ikke lengre å sitte på hotellrommet og spille spilleautomater på mobilen. I Nord-Norges hovedstad vil du kunne spille poker opptil flere dager i uken og du kan fort risikere å måtte bryne deg på opptil flere Norgesmestere.